Wat is steigerhout?

Steigerhout noemen ze zo omdat de planken  afkomstig zijn van de bouw. Hier worden de planken gebruikt om steigers van te bouwen, zodat metselaars en voegers hun werk kunnen doen. Het hout voor deze steigerplanken komt van de spar, dit is vurenhout. Een spar groeit heel snel en er worden ook weer nieuwe sparren aangeplant. Het vurenhout is daarom wat goedkoper, goed bewerkbaar en er is voorraad genoeg. Ook wordt het milieu weinig belast.

Er zijn ook steigerhouten meubels van nieuw steigerhout, maar dat rot snel weg, doordat het helemaal niet behandeld is.Ook zijn de prijzen van deze meubels echt goedkoop, let hier op. Nieuw steigerhout moet beschermd worden met een beits of verflaag, dan kan het wel jaren buiten blijven staan.

De meubels moeten gemaakt zijn van oude steigerplanken. Een steigerplank wordt zeker 5 jaar in de bouw gebruikt. Door weer, wind, regen en cement worden de planken op een natuurlijke manier geimpregneerd. Zo komt het steigerhout ook aan zijn grijzige kleur.

Van deze oude steigerplanken kunnen de meubels gemaakt worden. Zo worden er steigerhouten bedden, kasten, tafels, schuttingen, stoelen, en nog veel meer gemaakt.

Voor het steigerhout buiten wordt aangeraden om vooral s’winters de meubels op latjes met gaten erin te plaatsen. Elke houtsoort dat in aanraking komt met vocht wat nooit opdroogd gaat rotten. Als de wind en zon om het meubel heen kunnen zal het hout niet rotten. Dus zet uw steigerhouten meubels niet op een gazon, of op latjes.  Voor de meubels binnen wordt het aangeraden om een steigerhouten tafel eventueel te behandelen met een blanke lak, om kringen en vlekken te voorkomen.Verder heeft u jarenlang plezier van de steigerhouten meubels.